5 manieren om je gezonde salade te verpesten

19 Jun

We houden allemaal van een lekkere, volle salade. De meeste mensen vinden het niets om alleen op een paar blaadjes sla te knabbelen, dit is eigenlijk niet eens een echte salade te noemen. Vaak voeg je allerlei producten toe om je salade op te leuken. Wees echter voorzichtig, sommige producten maken je salade misschien wel lekkerder, maar nemen het effect van de “gezonde salade compleet weg!

 

1. Croutons

Croutons voegen niets gezonds aan een salade toe. Croutons bestaan enkel uit gedroogd witbrood en olie. Je voegt dus alleen maar simpele koolhydraten en vet toe aan je salade. Er worden verder allerlei E-nummers en additieven toegevoegd waardoor de croutons langer houdbaar zijn en lekkerder smaken.

2. Bacon

Bacon is een bron van eiwitten. Toch moet je je niet laten verleiden door dit feit. Bacon zit namelijk zo ongezond als het maar kan. 3 repen bacon bevatten twee maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium! Tevens zit er een schadelijke additief in bacon namelijk natriumnitriet. Natriumnitriet zou de voornaamste veroorzaker zijn van darmkanker.

3. Krokante kip

Vooral bij de grote fastfoodketens zie je vaak de “gezonde” salades met krokante kip. Dit is niets anders dan gefrituurde kip. Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat frituren niet zo gezond is. Net als in bacon zitten er in bewerkt en gefrituurd vlees veel additieven en verzadigde vetten die slecht voor je gezondheid zijn. Wat een goede vervanging is voor de krokante kip is gegrilde kip of kalkoen.

4. Te veel kaas

Een beetje kaas over je salade kan geen kwaad. Kaas is een goede manier van zuivel binnenkrijgen en geeft lekker veel smaak aan je salade. Ik moet toegeven dat ik niet kan leven zonder kaas. Probeer een magere kaas te kiezen, 30+ kaas smaakt echt lekker! Je hebt zelfs 20+ kaas maar ik vind dat dat toch aardig smaakloos is. Kies verder voor een zo min mogelijk bewerkte kaas, dus geen plastic plakjes “Cheddar” maar echte kaas.

5. Saladedressings

Saladedressings zijn de snelste manier om een salade te verpesten. Saladedressings bevatten veel natrium, vet, suiker, additieven en calorieën. Sommige dressings zijn net mayonaise. Wat een goed alternatief is voor de vette saladressing is een dressing op basis van yoghurt of een zelfgemaakte van olijfolie, azijn, citroensap en peper en zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: