Uiensoep!

8 Jul

Veel mensen vergeten dat uien ook gewoon groenten zijn. Ik vind uiensoep echt heerlijk!

 

 

 

En eerlijk is eerlijk, het liefst gegratineerde uiensoep. Dus twee plakken (extra dik) stokbrood met verschrikkelijk veel kaas en dat even lekker onder de grill. En dan het liefst met gruyerekaas, dat is zo lekker pittig. Maargoed, af en toe mag dat wel eens. Maar je kunt er ook een iets gezondere versie van maken. Gebruik mijn recept (wat hieronder staat) maar doe er een plakje volkorenstokbrood op met een beetje geraspte 30+ of magere mozzarella. Hierbij dus mijn heerlijke en echt super makkelijke recept voor heerlijke uiensoep!

Wat heb je nodig?

– 700 gram uien in plakjes
– 1 volle eetlepel tijm
– 2 laurierblaadjes
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 700 ml runderbouillon (van blokje)
– Zout en peper naar smaak
– Een beetje peterselie
– Olijfolie

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Doe de olijfolie in een soeppan en doe hier de uien in. Bak de uien op een laag vuur voor een kwartiertje. De uien zijn nu als het goed is een beetje glazig geworden. Zet het vuur nu hoger en bak de uien lekker bruin. Dit geeft straks een heerlijke smaak aan de soep.

Doe nu de bouillon, de laurierblaadjes en de tijm erbij. Laat de soep een minuut of 10 lekker koken op een laag vuurtje totdat de soep een beetje dikker is. Haal de laurierblaadjes eruit en voeg zout en peper toe naar smaak. Garneer met een beetje peterselie, vers is echt 10 keer lekkerder dan gedroogd! Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: