Hoe begin je met krachttraining?

25 Aug

Waarschijnlijk weet je inmiddels dat krachttraining dé manier is om een mooi en strak lichaam te krijgen. Je kunt cardio- en krachttraining ook goed combineren. Meer daarover in een toekomstige post!

Maar hoe begin je nou met krachttrainen?

weheartit

Voel je niet geïntimideerd door alle getrainde figuren die er rondlopen. Zij zijn ook ooit begonnen met een “normaal” lichaam. En ik mag het misschien niet zeggen, maar er is altijd wel iemand wat steviger dan jij. Probeer je gedachten een beetje weg te werken. Denk aan het strakke lichaam wat je zult krijgen van het trainen! Vergeet ook niet, dat mensen die bezig zijn met gewichten, vaak meer aandacht aan zichzelf besteden dan aan jou. Dit bedoel ik niet op een vervelende manier, maar bij krachttraining is het belangrijk dat je de oefening juist uitvoert om maximale resultaten te behalen en blessures voorkomt. Daarom hangen er ook zo veel spiegels in het krachttrainingshoekje, niet omdat iedereen zo graag naar zich zelf kijkt, maar omdat je je eigen bewegingen goed moet monitoren.

weheartit

Vraag iemand om hulp. Bij (de meeste) sportscholen werken ervaren, gediplomeerde mensen die weten waar ze het over hebben. Schaam je alsjeblieft niet om te vragen welke oefeningen je het beste richting jouw doel helpen, je betaald ze er voor! Ook kun je bij de meeste sportscholen een trainingsschema opgesteld krijgen. Toch is mijn ervaring hiermee dat sommige een redelijk algemeen schema maken waarbij niet iedereen baat heeft. Aan het begin is het niet erg, maar wil je je wat meer “specialiseren” nadat je een tijdje aan het sporten bent, probeer je er dan zelf in te verdiepen. Google is your friend.

weheartit

Train samen met iemand. Ik weet dat het makkelijk gezegd is. Toen ik begon met krachttraining, was er geen vriend of vriendin die dit ook deed of laat staan wilde doen. Maar als je die wel hebt is dat altijd mooi meegenomen :). Je vriend of vriendin kan je helpen over je schaamte heen te stappen, controleren of je de oefeningen goed doet en je kunt weer van elkaar leren. Mocht je nou geen vriend of vriendin hebben, helpt bij mij altijd een lekker muziekje in je oren. Dan kun je je meestal toch wat beter “afsluiten” voor de wereld om je heen.

weheartit

Probeer meerdere apparaten uit. Blijf niet alleen bij het dumbbellrek hangen. En hier geldt weer, doe eerst research op internet over de machines en schroom niet om om uitleg te vragen! Bovendien zorgen de apparaten voor veel variatie in je schema. Heb je echt geen trek in de apparaten en ben je erg gehecht aan je dumbbells? Probeer dan eens te trainen met een medicijnbal, kettlebell of een fitnesstube (zo’n elastiek met handvatten eraan).

weheartit

En nu snel beginnen, veel plezier!

Advertenties

2 Reacties to “Hoe begin je met krachttraining?”

  1. sjors 20/08/2013 bij 12:54 PM #

    Super om te lezen!, Dit motiveert mij echt om aan de slag te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: