Dinner: zoete aardappelchips met gegrilde groenten en garnalen

2 Jan

Vanavond heb ik echt heerlijk gegeten. En super gezond! Ik heb er foto’s van gemaakt zodat ik het recept met jullie kan delen. Ik heb zoete aardappels gebruikt in plaats van gewone aardappels. Zoete aardappels bevatten veel complexe koolhydraten en veel vitamines en zijn dus perfect voor in een gezond recept. Garnalen zijn lekker mager en eiwitrijk en het belangrijkste: super lekker!

1

Wat heb je nodig:

– 1 grote ui

– Halve paprika (kleur maakt niet uit)

– Halve zoete aardappel

– 2 teentjes knoflook, schil er om heen laten!

– Een champignon of 6

– Olijfolie

– Honing

– Garnalen (ik heb er 11 gebruikt)

– Eetlepel chilisaus

– Kruiden (zie recept)

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en champignons in kwarten. Snijd de paprika in reepjes of kleine blokjes. Ik heb een kwart van de zoete aardappel gebruik om kleine blokjes van te snijden, ongeveer 1×1 cm. Leg de rest van de zoete aardappel nog even weg. Doe de gesneden groenten en aardappel in een ovenschaal. Gooi hier de twee teentjes knoflook bij met schil en al, ze zullen in de schil poffen en lekker zacht en zoet worden. Giet een eetlepel of twee olijfolie over de groenten. Doe er nu een eetlepel honing bij en meng alle groenten goed door. Zet de schaal in de oven.

3

Optioneel: ik heb er een theelepel cayennepeper, een theelepel peper, een snufje zout, een theelepel tijm en een theelepel paprikapoeder overheen gedaan.

Zorg ervoor dat de darmkanalen uit de garnalen verwijderd zijn. Dep ze droog en meng ze in een schaaltje met een eetlepel chilisaus. Laat marineren.

20 minuten nadat de groenten de oven in zijn gegaan, snijd je de zoete aardappel. Maak er dunne chipjes van. Probeer ze ongeveer 2 mm dik te snijden, dan worden ze lekker knapperig. Je moet snel werken want de aardappel wordt binnen no-time bruin net als een appel. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en smeer elk plakje in met olijfolie (ik heb een olieverstuiver, erg handig!). Doe de bakplaat in de oven.

2

35 minuten nadat de groenten de oven in zijn gegaan doe je garnalen in een wok of koekenpan op hoog vuur aanbakken. De garnalen zijn supersnel klaar, ongeveer 2 minuten. Haal de groenten en de chips uit de oven, knijp de knoflookjes uit en eet smakelijk!

4

Advertenties

Eén reactie to “Dinner: zoete aardappelchips met gegrilde groenten en garnalen”

  1. Rosalie 02/01/2013 bij 2:31 PM #

    Dat ziet er zo lekker uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: