Het ultieme cheatfood: chicken parmigiana

6 Apr

Oke, schrik niet van de foto. Het valt eigenlijk best nog wel mee hoe slecht dit recept is. Toch zou ik het bewaren voor je cheat dag. En die heb je echt nodig zo nu en dan, anders houd je het niet vol. Zie hier mijn lekkere recept voor de ultieme chicken parmigiana!

559154_10200557975339224_563565361_n

Wat heb je nodig voor 2 personen:

– 2 stuks kipfilet

– 50 gram parmezaanse kaas

– 300 gram aardappels

– 1 ei

– Een beetje bloem

– Wat broodkruim/panko

– Olijfolie

– 200 gram gepelde tomaten/tomatenblokjes

– 1 teentje knoflook

– Verse kruiden zoals tijm of peterselie

Wat moet je doen:

Verwarm je oven op 200 graden. Kook de aardappels gaar en giet af. Snijd ze in plakjes. Pak een ovenschaal en giet hierin de tomatensaus. Pers de knoflook uit en meng samen met wat verse tijm en peterselie door de tomatensaus. Verdeel hierin dakpansgewijs de schijfjes aardappel. Bestrooi je kipfilets met peper en zout en haal ze door de bloem en vervolgens door het ei. Maak een mengseltje van het broodkruim en de parmezaanse kaas. De parmezaanse kaas is vet, maar wel gezond dus je kunt het beste een verhouding aanhouden van 2/3e parmezaanse kaas en 1/3 panko of broodkruim. Haal je gebloemde, door het ei gehaalde kipfilets door het brood/kaasmengsel en zorg dat ze goed bedekt zijn. Verhit je olijfolie in een pan en bak de kipfilets tot de korst mooi krokant en bruin is. Leg de filets daarna op de aardappelplakjes en tomatensaus. Doe de ovenschaal in de oven en bak nog zo’n 20 minuten tot de kipfilet gaar is. Serveer met een lekkere salade of wat broccoli. Op de foto hebben wij er ook nog mozzarella overheen gedaan, maar dat kan misschien een beetje te veel van het goede zijn. Het lijkt een erg vet en ongezond gerecht, maar de kipfilet zelf is erg mager en eiwitrijk, de tomatensaus is gezond en parmezaanse kaas is ook gezond. Het broodkruim en de aardappels maken het echter wel iets koolhydraatrijker, dus het is nogmaals vooral geschikt voor een cheatday! Enjoy!

Advertenties

2 Reacties to “Het ultieme cheatfood: chicken parmigiana”

  1. Rosalie 06/04/2013 bij 3:27 PM #

    Ja af en toe een cheatdag is echt niet zo erg, juist goed om dat af en toe te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: