Suikervrij perzikplaattaartje/repen van spelt

22 Aug

Een tijdje terug maakte ik heerlijk spelt bosbessen muffins. Op basis van dat recept heb ik dit taartje bedacht. Het is eigenlijk een soort plaatkoek/taart die je daarna het beste in repen kunt snijden en koud kunt serveren. Heerlijk als tussendoortje!

perzik

Wat heb je nodig:

– 100 gram speltbloem

– 2 volle eetlepels havermout

– 4 eetlepels stevia

– Een theelepel vanille essence/extract

– Een theelepel kaneel

– Een theelepel bakpoeder

– 2 eetlepels kokosolie

– 125 ml (amandel)melk

– 1 kleine perzik of de helft van een grote perzik

– 1 á 2 eetlepels honing ter garnering

Wat moet je doen:

Ik heb een soort brownievorm gebruikt die maar een cm of 1,5 hoog is en ongeveer 15 x 15 cm is. Je kunt natuurlijk ook een ovenschaal gebruiken van ongeveer 10 x 20 of 15 x 15. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je vorm in met kokosolie. Snijd je perzik in schijfjes. Zeef de speltbloem en meng deze met de havermout, stevia, kaneel en bakpoeder. Voeg hierna de melk en de kokosolie toe. Spreid je deegje uit in je vorm en beleg met schijfjes perzik. De plaattaart moet ongeveer 25 á 30 minuten in de oven. Als het taartje uit de oven is, besprenkel je het taartje met honing. Ik vind het taartje afgekoeld het lekkerst, snijd het taartje dan in 4 repen en leg en bewaar in de koelkast. Heeeeeerlijk als tussendoortje of toetje! Enjoy!

Advertenties

2 Reacties to “Suikervrij perzikplaattaartje/repen van spelt”

  1. Rosalie 22/08/2013 bij 8:03 PM #

    Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: