Moeders Surinaamse roti

7 Jun

Ja! Mijn moeder is Surinaams. Uiteraard betekend dat dat ze ook heerlijk kan koken. De rijst gerechten kwamen vroeger mijn neus uit maar er zijn een paar gerechten blijven hangen zoals Surinaamse saoto soep en dit gerecht!

img_20160519_173212.jpg

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • rotivellen van de toko
  • 500 gram kippendijen (of kipfilet)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels Surinaamse kerrie (masala)
  • Zonnebloemolie
  • Zwarte peper
  • 1 gele peper (madam jeanette)
  • 2 eieren
  • 200 gram kouseband
  • 2 aardappels
  • 1 bouillonblokje (maggiblokje)

Wat moet je doen:

Snij de kip, aardappel, ui en knoflook in kleine stukjes. Kook de eieren hard. Maak je olie warm in een grote soeppan en bak de ui en knoflook even aan. Doe de blokjes kip erbij en bak goudbruin. Doe de eetlepels masala erbij en roer goed zodat het niet aanbrandt! Bak dit even een minuutje aan en giet er dan een flinke scheut water bij. Doe de aardappels en het bouillonblokje erbij en doe het deksel op de pan. Snij de kouseband in kleine stukjes van 2 cm en kook ze gaar in een beetje zout water. Laat de saus ondertussen inkoken tot de gewenste dikte. De gele peper kan je de laatste 10 minuten toevoegen. Doe er eventueel wat water bij als de saus te dik is. Serveer alles op 1 bord en gebruik je roti vel als bestek!

Optioneel: de gekookte eieren in een pannetje even bakken met hete olie, zo krijg je die karakteristieke gebakken gekookte roti eieren!

Enjoy!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: